Ръкав за бедро или прасец при мускулна травма

0

Когато спортуваме или работим тежък физически труд, винаги може да се получи травма. В може би всички спортове има риск от разтежение или разкъсване на мускулни влакна. Затова когато усетим болка в бедрото или прасеца, някакво сковаване или сме усетили как нещо в мускула ни се разкъсва или преразтяга, е добре веднага да спрем и да вземем мерки, за да не стане контузията тежка. Ако все пак мислим, че проблемът не е твърде сериозен и можем да продължим тренировката или физическата дейност, е добре да сложим т. нар ръкав за бедро или съответно прасец. По този начин ще ограничим увреждането, т.е да не се получи сериозно разкъсване на мускулни влакна. 

Ръкавът за бедро обикновено е от еластична и дишаща материя и това позволява да правим нормални движения на крака, както и да не ни стяга и създава чувство на дискомфорт. 

Ръкави за бедро се използват и за възстановяване на вече получена травма. Те ни помагат да изпълняваме ежедневните си дейности без да има опасност да увредим допълнително контузеното място. Също така ръкавите за бедро и прасец позволяват да продължим да спортуваме или да изпълняваме физическа работа, когато травмата не е много тежка, или пък навлизаме във форма след претърпяна сериозна травма, която вече е възстановена, но просто сме с повишено внимание към проблемното място. Този терапевтичен продукт може да е от полза и след претърпяно счупване в областта на крака, което вече е зарастнало и е време да започнем с раздвижването. 

Хубавото в днешно време е, че на пазара има голямо разнообразие от продукти за възстановяване, като цената също не е много висока. Има множество специализирани онлайн магазини за възстановителни и терапевтични продукти, така че не е толкова страшно ако получим травма и след това трябва да се справяме с ежедневните ни задачи, както и да се възстановим бързо. 

Share.

Leave A Reply