Повече за базовите масла за масаж

0

Масажите се правят с и без използването на масажни масла. Това е в зависимост от вида масаж, както и от това дали се третира някакъв вид здравословен проблем, или масажът се прави просто с цел удоволствие и релакс. Освен това повечето хора предпочитат при масажа да се използват масажни масла. Предимство на това да се използва масажно масло е, че ударите на масажиста се усещат по-приятно, както и че тялото се затопля приятно. Друг плюс е, че самите аромати на маслата ни карат да се отпуснем по-добре и правят масажа още по-приятно изживяване. Е, разбира се, част от хората предпочитат масажът да бъде без използването на масла, особено тези с по-мазна кожа, но в случая ще стане въпрос за самите масла.

Масажните масла, всъщност, не се различават особено много, тъй като основните им съставки са с минимални разлики. Повечето са на природна основа. Такива са маслата от бадеми, жожоба, кайсия и слънчоглед.

Бадемовото масло е сладко и най-малко мазно и леко в сравнение с останалите видове. То попива бързо в кожата, затова при по-дълги като времетраене масажи може да се наложи да се нанася няколко пъти.Слънчогледовото масло също се поема добре и бързо от кожата, но има един недостатък, който е свързан със срока му на годност. Той е много кратък и затова не е препоръчително да се закупува в големи количества.

Маслото от жожоба е най-гъсто и мазно, но също попива бързо в кожата. Негово съществено предимство е, че има дълъг срок на годност. Поради високата си плътност понякога се смесва с други по-редки масла. Маслото от жожоба има доста полезни свойства, а също така може да се използва с различни приложения.

Кайсиевото масло за масаж се прави от кайсиеви ядки. То също има по-голям срок на годност. Богато е на витамин Е. То също попива добре в кожата. Маслото от кайсии се използва и против бръчки и стареене на кожата.


Share.

Leave A Reply