Отслабване с антицелулитен масаж

0

Масажите в днешно време биват много видове. Масажът е полезен метод за спомагане на възстановяването на организма от различни видове травми и увреждания, депресия, както и отслабване, който за разлика от лекарствата няма вредни ефекти.

Антицелулитният масаж представлява вид терапевтична процедура, насочена към решаване на проблема с излишните мастни натрупвания в областта на бедрата и ханша. Този вид масаж загрява зоните с прекомерни мастни натрупвания и помага да се подобри кръвообращението и обмяната на веществата в тези зони. Това е от ключово значение в борбата с излишните килограми. Антицелулитният масаж е полезна процедура при отслабването и поддържането на красива фигура.

Антицелулитният масаж е особено популярен в наши дни, тъй като професиите, които практикуваме, са предимно свързани с продължително заседяване и това нарушава кръвообращението и обмяната на веществата на организма. Други фактори, които спомагат за образуване на целулит, са: генетична склонност към затлъстяване, нездравословно хранене и нежелание за практикуване на спорт, дори и без никаква оправдателна причина.Офис професиите имат и своите минуси за здравето, като например продължителното обездвижване на работното място предизвиква появата на целулит, разширени вени, болки в раменете, гърба и врата, а също така почти изцяло умственият труд натоварва психиката и може да благоприятства появата на състояния на депресии и психични заболявания. При такава ситуация едно от решенията в зависимост от вида на конкретния проблем може да бъде масажът. Масажът, освен че има полезни свойства, е също така и приятен начин да си помогнем на здравето, а и от друга страна не е толкова скъп.

Целулитът всички знаем какво представлява, но и в същото време знаем, че дори с активен начин на живот понякога е много трудно да се преборим с него. Затова специалните масажни процедури, прилагани на проблемните зони от квалифициран масажист, известни като антицелулитен масаж, спомагат значително за премахване на излишните некрасиви мастни натрупвания. Масажистът прави специални загряващи мастната тъкан движения, които подобряват кръвоснабдяването в тези зони, а с това и доставянето на кислород и вещества на клетките.

Share.

Leave A Reply