Масаж с мед

0

Замърсеният въздух и съдържанието на „химия” в храната се отразяват много лошо на здравето ни и на кожата. В днешно време е почти невъзможно да се избегне това, освен ако не живеем в някое планинско кътче или село и си произвеждаме всичко необходимо. Вредното въздействие на замърсения въздух в големите градове се отразява на организма по различни начини. Най-често това е причината за появата на пъпчива кожа на лицето и тялото, много алергии и тн. Кожата притежава защитни функции и при излагане на замърсен въздух се омазнява повече, за да не влизат тези отрови в нас. Също така след прием на храна с консерванти и други неприродни съставки тялото ни реагира, като при добра обмяна на веществата от организма излизат по-бързо токсините.

Тези фактори на околната среда, начина ни на живот и хранене довеждат до необходимостта да отделяме повече грижи за организма си. Тъй като природните средства са доказани с времето, защо да не се доверим на тях. Такова средство е пчелният мед. Масажът като метод спомага за поддържане на доброто кръвообращение и е вид профилактика за организма. Масажът с мед е използван в много части на света и е стар метод на народната медицина. Масажът с мед в наши дни е лесно достъпен и лесно приложим метод, често използван за лечение и профилактика. Процедурите с мед използват, които използват химически преработен мед или екстракти от мед, включен в други козметични продукти, не могат да се нарекат масаж с мед и да се очаква да имат същия ефект както след използване на чист пчелен мед.
Масажът с мед оказва много благоприятно действие при функционални неразположения, проблемна кожа, отпадналост, депресия, стрес, апатия. Този вид масаж има своите ползи за организма, тъй като основният ефект е „изпомпване” или т.нар. „изсмукване” на токсините, а също и действа като силен дезинфектант за кожата. Тези ефекти водят до видимо освежаване на кожата, подобряване на настроението, подобряване на кръвообращението. Този ефект на меда води до последващо по-лесно самопочистване на кожата, тъй като се отпушват порите.

Не случайно средствата на природата се използват от векове, че и от хилядолетия даже и са оцелели във времето въпреки различните новости и налагане на различни моди. Хубаво е да се доверим на природата и да си позволим една хубава отпускаща и полезна терапия с мед.

Share.

Leave A Reply